Sosyal Medya

Dünya

Viyana’da başörtülü kadına ırkçı saldırı

Metroda yolculuk yapan 37 yaşındaki başörtülü Zeliha Çiçek, saldırıya uğradı.



Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da metroda yolculuk yapan 37 yaşındaki baÅŸörtülü Zeliha Çiçek, ırkçı saldırıya uÄŸradı.

Çiçek, yaptığı açıklamada, Avusturya'da doÄŸup büyüdüÄŸünü, 3 çocuk annesi olduÄŸunu ve metroda yolculuk yaparken bir kadın tarafından saldırıya uÄŸradığını söyledi.

Telefonla kız kardeÅŸi ile konuÅŸurken bir bayanın kendisine sinirli bir ÅŸekilde baktığını farkettiÄŸini ve daha sonra kendisine "Siz hep böylesiniz" diyerek küfür ettiÄŸini belirten Çiçek, çevredekilerin uyarılarına raÄŸmen kadının sözlü saldırılarına devam ettiÄŸini anlattı. Telefonda konuÅŸmaya devam ettiÄŸini aktaran Çiçek, "Ben telefonda konuÅŸurken kadın ayaÄŸa kalktı. Ben de aÅŸağı inecek sandım. Aniden bana doÄŸru gelerek yüzüme tokat attı. Elimdeki telefon, arka taraflara düÅŸerek 3-4 parçaya ayrıldı" dedi.

Çiçek, saldırgan kadının, metrodan inerken kendisini tutmaya çalışan bir adama da saldırdığını ve sonra çekip gittiÄŸini kaydetti. Polise ÅŸikayette bulunduÄŸunu ve dava açacağını belirten Çiçek, ÅŸunları söyledi:

"Biz burada doÄŸduk burada büyüdük. Gidecek baÅŸka yerimiz yok. Bugün ben baÅŸörtülüyüm diye bana bu saldırı gerçekleÅŸti. Benim kız kardeÅŸimin başı açık ama yarın o da siyah saçlı olduÄŸu için bu tür saldırılara maruz kalabilir. Bu saldırılar nereye kadar sürecek? Artık bir ÅŸeylerin yapılması gerekiyor. Avusturya medyasının Müslümanlar üzerinden sürekli yaptıkları olumsuz propagandanın bitmesi gerekiyor. BaÅŸka ülkelerdeki terör sorunlarının Müslümanlara mal edilmesini istemiyoruz. Birçok ÅŸeyi abartan medyanın ne yapmak istediÄŸini anlayamıyoruz."

Viyana'da 22 AÄŸustos'ta 71 ve 84 yaÅŸlarındaki baÅŸörtülü 2 kadın, Avusturyalı bir genç tarafından ırkçı saldırıya uÄŸramıştı. Ayrıca Avusturya'da son bir ay içerisinde bir cami ve imam hatip lisesine ırkçı saldırı düzenlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.